Translate

четвртак, 7. март 2013.

Piroške



Sastojci :

500 gr brašna
1 mali kvasac
2 jaja
3 dl mleka
2 male kašike soli
2 kašike ulja

Fil :

100 gr šunke
100 gr sira
2 - 3 kašike kisele pavlake


Potopiti kvasac u malo mlakog mleka i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so , ulje , jaja , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije mekše testo.Ostaviti da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u tanju kockastu koru.Testo seći na trake 10 x 6 cm. Sastaviti sir , kiselu pavlaku i rendanu šunku.Na svaku traku staviti po malo fila , ivice sastaviti i blago pritisnuti kako fil tokom prženja ne bi ispao.Zagrejati ulje i pržiti piroške sa obe strane dok ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар