Translate

среда, 9. септембар 2015.

Prečanska štrudla sa višnjama -Njam - njam



Sastojci :

Za testo:

1 kvasac, 
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
1 šolja od bele kafe ulja (2 dl ),
1 kg brašna, 
600 ml mleka , 
4 žumanca

Fil :

500 g višanja,
300 g šećera, 
150 - 200 g griza

Posipanje :

šećer u prahu


Potopiti kvasac, šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne. U dublju posudu sjediniti brašno, ulje, uskisli kvasac ,  žumanca i zamesiti sa mlakim mlekom. Ostaviti testo na toplom da naraste. Višnje očistiti od koščica pa sastaviti sa šećerom i staviti na šporet da se malo skuvaju dok se šećer ne istopi i pusti jedan ključ.Skloniti sa šporeta i umešati griz.. Naraslo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prsta. Naneti fil na testo urolati i staviti u pleh. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlu dok ne porumene. Pečenu i ohlađenu štrudlu posuti šećerom u prahu.


Нема коментара:

Постави коментар