Svi znamo da su lazanje tradicionalno Italijansko jelo , koje može da se kombinuje sa raznoraznim filovima.Kod mene se testenina dosta koristi i veoma je zastupljena na našem stolu .Svako ima neki svoj način njihovog spremanja , moj je čini mi se malo brži i blažiji jer između nestavljam bešamel sos.
Sastojci :
kore za lazanje (ja koristim kore koje se ne kuvaju )
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
300 gr šampinjona
300 gr mlevenog mesa
2 dl paradajz soka
2 dl neutralne pavlake
vegeta
bosiljak
Sitno iseckati crni luk, šargarepu i šampinjone pa ih izdinstati uz dolivanje paradajz soka.Kada su luk i šampinjoni omekšali a sva tečnost isparila dodati mleveno meso i mešati dok se ne uprži.Dodati vegetu i bosiljak promešati i skloniti sa šporeta.U odgovarajuću posudu ređati koru za lazanje pa preko fil , opet kora i sve dok se ne utroši materijal.Testo preliti sa neutralnom pavlakom i staviti da se zapeče na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар