Kada spremam lignje one me uvek asociraju na leto , more , šetnju plažom i pre svega odmor.Letujući pre nekoliko godina kod prijateljice , a ona je želela da bude prava morska domaćica , spremila mi je ovaj ručak koji me je odmah kupio svojim ukusom i aromama.Pošto sam veliki ljubitelj riba i plodova mora recept sam dobila i uvek ga spremam kada je napolju hladno jer želim da me makar jelo podseti na leto i odmor .
Sastojci :
500 gr lignji
2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 dl belog vina
2-3 dl paradajz soka
bosiljak
vegeta
maslinovo ulje
400 gr makarona ili špageta
Crni i beli luk sitno iseckati i izdinstati na maslinovom ulju.Dodati seckane lignje naliti vinom i krčkati dok sva tečnost ne ispari pa dodati paradajz sok , sitno seckani bosiljak i vegetu.Dinstati dok lignje ne omekšaju a sva tečnost delimično ispari.
Makarone obariti u slanoj vodi i služiti sa sosos.
Нема коментара:
Постави коментар