Sastojci :
Kore 2 x po :
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
4 kašike kakaa
2 kesice praška za pecivo
Fil :
1 l mleka
10 kašika mleka
100 gr pudinga sa ukusom vanile
50 gr čokolade
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
150 - 200 gr celog petit ber keksa
Ukrašavanje :
200 gr šlaga
Odvojiti belanca od žumanca.Belanca umutiti da se dobije čvrst sneg.
Žumanca sastaviti sa šećerom i mutiti dok se ne dobije čvrsta gusta masa , dodati brašno , kakao i umućena belanca.Sve dobro sjediniti i izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru urolati u mokru krpu i ohladiti.
Postupak pravljenja kore ponoviti još jednom kako bi se dobila dva rolata.
Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta , umešati čokoladu i ohladiti krem.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom.
Kore izvaditi iz krpe , namazati sa malo fila pa urolati i ostaviti da se dobro stegnu.Seći rolate na debljinu prsta i ređati ih u okruglu vanglicu uz samu ivicu.Kada je vanglica obložena rolatima staviti malo fila , poređati ceo keks , opet fil pa ceo keks i tako sve do samog vrha gde se završava sa rolatima.Vanglicu staviti u frižider da prenoći , kako bi se torta stegla.
Sutradan tortu izvaditi iz vanglice i premazati sa umućenim šlagom.
Divna torta i srećna ti Nova 2014 godina!!!
ОдговориИзбришиHvala Zorice i tebi srecna i uspesna Nova godina !
Избриши