Translate

среда, 29. јануар 2014.

Tepside peynirli pide

Kada sam naišla na ovaj recept bila sam oduševljena njegovim izgledom i jednostavnošću spremanja.Kako volim testo ovo je bila prava poslastica za moje prstiće   i stomak.Uz jogurt ili kiselo mleko, bombona!!

 Sastojci :
Testo:
500 gr brašna
1  kvasac
1  mala kašika šećera
1/2 male kašike  soli
100 ml ulja
 topla voda

Fil:

1 kocka svežeg sira
2 jaja
 150 gr blanširanog seckanog spanaća
 soli

Premaz :

1 žumance
parče margarina
Otopiti kvasac sa malo tople vode.U dublju posudu sastaviti brašno , šećer , so , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa toplom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste.Spanać , jaja i sir sastaviti i dodati soli po ukusu.

 Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i rastanjiti oklagijom pa pomoću okrugle modle veličine čaše vaditi krugove.Na svaki krug staviti po malo fila i ivice spojiti da se dobije oblik lađe.
Posudu za pečenje premazati margarinom i ređati nafilovano testo jedno do drugog dok se ne popuni.Umutiti žumance i premazati testo.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći.



6 коментара:

  1. Одговори
    1. Probaj mislim da ce ti se ovo dopasti , testo je tako mekano a fil mu daje jos bolji ukus.

      Избриши
  2. Fantastično! Dekorativno i sigurno ukusno! Pinujem za probu :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vesna kao sto sam gore napisala testo je meko i jako ukusno, moji su ocas posla sve smazali morala sam da na brzinu slikam dok nisu navalili na jelo.

      Избриши