Sastojci za testo :
130 ml ulja
150 ml jogurta
1 jaje
2 kesice vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
500 gr brašna
Sirup :
2 čaše od 2 dl šećera
3 čaše vode
sok od 1 limuna
2 kesice vanilin šećera
U dublju posudu sjediniti šećer , vanilin šećer , limunov sok i vodu i skuvati sirup pa ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti jaje sa vanilin šećerom pa postepeno dodavati , ulje , jogurt, prašak za pecivo i brašno i zamesiti testo.Pomoću oklagije rastanjiti da bude tanko u četvrtastu koru i seći trake debljine pola prsta .Svaku traku motati oko viljuške (da ne bude puno zategnuto kako bi se lakše testo skinulo ).U dublju šerpu zagrejati ulje i sa viljuške skidati uvijeno testo i spuštati u ključalo ulje i pržiti sa obe strane , vodeći računa da se spiralice ne rasture ,dok ne porumeni.
Pržene spiralice ređati u dublji pleh i preliti ohlađenim sirupom.
130 ml ulja
150 ml jogurta
1 jaje
2 kesice vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
500 gr brašna
Sirup :
2 čaše od 2 dl šećera
3 čaše vode
sok od 1 limuna
2 kesice vanilin šećera
U dublju posudu sjediniti šećer , vanilin šećer , limunov sok i vodu i skuvati sirup pa ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti jaje sa vanilin šećerom pa postepeno dodavati , ulje , jogurt, prašak za pecivo i brašno i zamesiti testo.Pomoću oklagije rastanjiti da bude tanko u četvrtastu koru i seći trake debljine pola prsta .Svaku traku motati oko viljuške (da ne bude puno zategnuto kako bi se lakše testo skinulo ).U dublju šerpu zagrejati ulje i sa viljuške skidati uvijeno testo i spuštati u ključalo ulje i pržiti sa obe strane , vodeći računa da se spiralice ne rasture ,dok ne porumeni.
Pržene spiralice ređati u dublji pleh i preliti ohlađenim sirupom.
Нема коментара:
Постави коментар