Sastojci za testo :
1 kvasac
1 kašika šećera
1 mala kašika soli
1 šolja od bele kafe ulja
1 kg brašna
600 ml mleka
Fil :
200 gr maka
300-400 ml mleka
šećer po ukusu
200 gr margarina
Posipanje :
100 gr šećera u prahu
Potopiti kvasac , šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne.U dublju posudu sjediniti brašno , ulje ,uskisli kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom da naraste.
Mak popariti sa toplim mlekom , dodati šećera po ukusu.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prasta i seći trake.Svaku traku seći na nekoliko mesta da se dobije manja forma kocke ,premazati pripremljenim filom preklopiti .
Ređati štrudlice u pleh i na svaku staviti po malo margarina.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlice dok ne porumene.
Pečene i ohlađene štrudlice posuti šećerom u prahu.
1 kvasac
1 kašika šećera
1 mala kašika soli
1 šolja od bele kafe ulja
1 kg brašna
600 ml mleka
Fil :
200 gr maka
300-400 ml mleka
šećer po ukusu
200 gr margarina
Posipanje :
100 gr šećera u prahu
Potopiti kvasac , šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne.U dublju posudu sjediniti brašno , ulje ,uskisli kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom da naraste.
Mak popariti sa toplim mlekom , dodati šećera po ukusu.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prasta i seći trake.Svaku traku seći na nekoliko mesta da se dobije manja forma kocke ,premazati pripremljenim filom preklopiti .
Ređati štrudlice u pleh i na svaku staviti po malo margarina.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlice dok ne porumene.
Pečene i ohlađene štrudlice posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар