Translate

уторак, 15. април 2014.

Štrudlice sa makom

Sastojci za testo :

1 kvasac
1 kašika šećera
1 mala kašika soli
1 šolja od bele kafe ulja
1 kg brašna
600 ml mleka

Fil :

200 gr maka
300-400 ml mleka
šećer po ukusu
200 gr margarina

Posipanje :

100 gr šećera u prahu

Potopiti kvasac , šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne.U dublju posudu sjediniti brašno , ulje ,uskisli kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom da naraste.
Mak popariti sa toplim mlekom , dodati šećera po ukusu.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prasta i seći trake.Svaku traku seći na nekoliko mesta da se dobije manja forma kocke ,premazati pripremljenim filom  preklopiti .
Ređati štrudlice u pleh i na svaku staviti po malo margarina.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlice dok ne porumene.
Pečene i ohlađene štrudlice posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар