Sastojci :
1 kg brašna
1 kvasac
2 male kašike šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
voda za mešenje testa
Fil :
300 gr običnog belog sira
200 gr seckane šunke
5 kašika ajvara
Premazivanje :
1 jaje
susam.
Kvasac potopiti sa malo mlake vode da se otopi.U dublju posudu sjediniti brašno , so , šećer , ulje , rastopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , razmesiti i praviti manje loptice.Svaku lopticu oklagijom rastanjiti pa staviti na sredinu sjedinjeni sir , ajvar i šunku.Ivice podići na gore i spojiti, okrenuti lopticu na drugu stranu i iseći na nekoliko mesta .Svaki isečeni deo testa izokrenuti tako da fil bude gore .Poređati u pleh , premazati umućenim jajetom , posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
1 kg brašna
1 kvasac
2 male kašike šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
voda za mešenje testa
Fil :
300 gr običnog belog sira
200 gr seckane šunke
5 kašika ajvara
Premazivanje :
1 jaje
susam.
Kvasac potopiti sa malo mlake vode da se otopi.U dublju posudu sjediniti brašno , so , šećer , ulje , rastopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , razmesiti i praviti manje loptice.Svaku lopticu oklagijom rastanjiti pa staviti na sredinu sjedinjeni sir , ajvar i šunku.Ivice podići na gore i spojiti, okrenuti lopticu na drugu stranu i iseći na nekoliko mesta .Svaki isečeni deo testa izokrenuti tako da fil bude gore .Poređati u pleh , premazati umućenim jajetom , posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар