Sastojci :
1 kg brašna
1 kvasac
2 male kašike šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
voda za mešenje testa
Fil :
300 gr običnog belog sira
200 gr seckane šunke
5 kašika ajvara
Premazivanje :
1 jaje
susam.
Kvasac potopiti sa malo mlake vode da se otopi.U dublju posudu sjediniti brašno , so , šećer , ulje , rastopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtasu koru.Sir , šunku i ajvar sjediniti i premazati koru pa ivice uvijati prema sredini.Seći tanke kriške , ređati u pleh , premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Rernu uključiti na 250 stepeni i peći srculenca dok ne porumene.
1 kg brašna
1 kvasac
2 male kašike šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
voda za mešenje testa
Fil :
300 gr običnog belog sira
200 gr seckane šunke
5 kašika ajvara
Premazivanje :
1 jaje
susam.
Kvasac potopiti sa malo mlake vode da se otopi.U dublju posudu sjediniti brašno , so , šećer , ulje , rastopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtasu koru.Sir , šunku i ajvar sjediniti i premazati koru pa ivice uvijati prema sredini.Seći tanke kriške , ređati u pleh , premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Rernu uključiti na 250 stepeni i peći srculenca dok ne porumene.
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиSrculenca su ti lepa i dopadaju mi se. Obrisah komentar jer sam pogrešila u kucanju.Topli pozdrav.
ИзбришиSa testom sam bila jako odusevljena jer je meko i sutradan i toplo preporucujem kao uzinu ili veceru.
Избриши