Translate

петак, 9. мај 2014.

Čemberlend torta

Sastojci za tri kore :

12 belanaca
12 kašika šećera
300 gr mlevenih oraha
3 kašike brašna

Fil 1 :

10 žumanaca
10 kašika šećera
250 gr margarina
100 gr čokolade

Fil 2 :

2 žumanca
2 kašike šećera
2 kesice vanilin šećera
2 kašike gustina
2,5 dl mleka

Grilijaš :

150 gr šećera
100 gr lešnika

Ukrašavanje :

300 gr šlaga ili fondan.


Penasto umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst šne pa dodati kašiku brašna i 100 gr mlevenih oraha i polako promešati.Smesu preručiti u pleh (22x32 )obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni.Postupak pravljenja kore ponoviti još dva puta.
Žumanca i šećer kuvati na pari dok se fil ne zgusne pa pred kraj dodati čokoladu i otopiti.Skloniti sa šporeta , ohladiti .
Sastaviti žumanca i gustin sa malo mleka a ostatak staviti da se kuva sa šećerom pa kada počne da ključa sipati pripremljenu masu i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti pa sastaviti sa prvim filom.Penasto umutiti margarin i dodati sjedinjene filove.
Karamelisati šećer pa dodati cele lešnike.Izmešati i preručiti u nauljen pleh i ohladiti.Ohlađene lešnike samleti.
Svaku koricu namazati filom i posuti mlevenim grilijašom.Celu tortu ukrasiti šlagom ili fondanom.



Нема коментара:

Постави коментар