Sastojci :
0,5 l mleka
1 kvasac
1 mala kašika soli
1 kesica praška za pecivo
100 ml ulja
4 žumanca
1 kg brašna
Premazivanje :
250 gr margarina
4 belanca
susam
U toplo mleko staviti kvasac da se istopi.U dublju posudu pomešati brašno , so , prašak za pecivo , ulje , umućena žumanca i sve zamesiti sa mlekom i otopljenim kvascom ( ako je malo mleka za zamesivanje dodati još mleka ili vode )da se dobije srednje tvrdo testo.Testo podeliti na dve lopte i svaku razvući u četvrtasu koru pa premazati margarinom , preklopiti u knjigu i ostaviti da odmara 30 minuta.Postupak premazivanja ponoviti još dva puta.Kada se testo tri puta odmaralo rastanjiti u četvrtastu koru , urolati , seći male ružice i ređati u podmazani pleh.Umutiti belanca pa preliti poređano testo i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 220-250 stepenidok pogača ne porumeni.
0,5 l mleka
1 kvasac
1 mala kašika soli
1 kesica praška za pecivo
100 ml ulja
4 žumanca
1 kg brašna
Premazivanje :
250 gr margarina
4 belanca
susam
U toplo mleko staviti kvasac da se istopi.U dublju posudu pomešati brašno , so , prašak za pecivo , ulje , umućena žumanca i sve zamesiti sa mlekom i otopljenim kvascom ( ako je malo mleka za zamesivanje dodati još mleka ili vode )da se dobije srednje tvrdo testo.Testo podeliti na dve lopte i svaku razvući u četvrtasu koru pa premazati margarinom , preklopiti u knjigu i ostaviti da odmara 30 minuta.Postupak premazivanja ponoviti još dva puta.Kada se testo tri puta odmaralo rastanjiti u četvrtastu koru , urolati , seći male ružice i ređati u podmazani pleh.Umutiti belanca pa preliti poređano testo i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 220-250 stepenidok pogača ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар