Translate

среда, 2. децембар 2015.

Marinirani svinjski ragu





Sastojci

500 gr svinjske plećke ili buta sečenog na kockice
1 šargarepa
3 glavice crnog luka
1 lovorov list
2 karanfilića
1 rendana limunova kora
1 kašičica bibera
0,5 l belog vina
100 gr dimljene slanine
1 kašika margarina
1 šolja goveđe supe

Meso staviti u činiju pa mu dodati 1 glavicu seckanog luka , šargarepu seckanu na kockice , lovor , karanfilić , biber, limunovu koru i vino.Pokriti i ostaviti jedan dan u frižideru.Sitno iseckati 2 luka pa dinstati na margarinu , dodati seckanu slaninu i meso koje je odstojalo i malo proceđeno.Posoliti i pržiti da meso dobije lepu mrku boju pa naliti supom i proceđenom marinadom.Dinstati dok meso ne odmekne i po potrebi dodavati još malo vode.Kada je meso gotovo udinstati da ispari delimično sva tečnost pa skloniti sa šporeta i služiti uz kuvani krompir.

Нема коментара:

Постави коментар