Translate

среда, 2. децембар 2015.

Musaka od tikvica i pohovanih paprika




Sastojci

500 gr mlevenog mesa
2 glavice crvenog luka
1 šargarepa
20 pečenih paprika
1 tikvica
vegeta

Pohovanje

3 jaja
100 gr brašna
200 gr prezli
ulje

Preliv

4 jaja
malo mleka
so

Tikvice oljuštiti , tanko iseći na šnite , posoliti i ostaviti da puste vodu.Svaku tikvicu uvaljati u brašno , jaje , prezlu i pržiti u dubokom zagrejanom ulju sa obe strane da porumene.Isti postupak uraditi i sa paprikama.
Sitno iseckati srveni luk i šargarepu i propržiti .Dodati mleveno meso i dinstati dok meso ne dobije braon boju , staviti vegetu , promešati i skloniti sa šporeta.U odgovarajućoj posudi ređati red tikvica , red mesnog fila , red paprika i sve dok se materijal ne utroši ponavljati postupak.Umutiti jaja i mleko staviti malo soli i preliti preko musake.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći.


Нема коментара:

Постави коментар