Translate

субота, 4. јануар 2014.

Čoko- vanil Šarlota

Sastojci :
Kore 2 x po :

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
4 kašike kakaa
2 kesice praška za pecivo

Fil :

1 l mleka
10 kašika mleka
100 gr pudinga sa ukusom vanile
50 gr čokolade
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
150 - 200 gr celog petit ber keksa

Ukrašavanje :

200 gr šlaga


 Odvojiti belanca od žumanca.Belanca umutiti da se dobije čvrst sneg.
Žumanca sastaviti sa šećerom i mutiti dok se ne dobije čvrsta gusta masa , dodati brašno , kakao i umućena belanca.Sve dobro sjediniti i izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru urolati u mokru krpu i ohladiti.
Postupak pravljenja kore ponoviti još jednom kako bi se dobila dva rolata.




Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta , umešati čokoladu i ohladiti krem.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom.


Kore izvaditi iz krpe , namazati sa malo fila pa urolati i ostaviti da se dobro stegnu.Seći rolate na debljinu prsta i ređati ih u okruglu vanglicu uz samu ivicu.Kada je vanglica obložena rolatima staviti malo fila , poređati ceo keks , opet fil pa ceo keks i tako sve do samog vrha gde se završava sa rolatima.Vanglicu staviti u frižider da prenoći , kako bi se torta stegla.


Sutradan tortu izvaditi iz vanglice i premazati sa umućenim šlagom.


2 коментара: