Translate

понедељак, 24. март 2014.

Pečena skuša sa rižotom

Sastojci :

3  skuše srednje veličine
1 glavica belog luka
peršun
ulje
2 - 3 glavice crvenog luka
5 - 6 pečenih paprika 
vegeta
1 limun

Očišćenu skušu premazati solju , marinadom od ulja , usitnjenog belog luka i sitno seckanog peršuna ( za one koji vole intezivniji ukus skušu špikovati belim lukom i karanfilićem ).Peći u zagrejanoj rerni na 200  stepeni oko 30 minuta sa povremenim okretanjem kako bi se bolje ispekla.
Prokuvati pirinaču slanoj vodi tako da bude napola gotov ,skloniti sa šporeta ,ocediti od vode pa naliti hladnu vodu  da se ne zgusne.
Na ulju propržiti sitno seckani crveni luk da porumeni, zatim dodati papriku isečenu na trake i lagano dinstati.Dodati vegetu i predhodno pripremljeni pirinač.Sve dobro promešati da se svi sastojci dobro sjedine i dinstati još 10 minuta. Ribu poprskati lumunovim sokom i služiti uz rižoto.




2 коментара:

  1. Ja bih mogla kod tebe na ručak. Volim štuku ali ovde imam retku priliku da je kupim, jedino kad ih prijatelji upecaju.

    ОдговориИзбриши