Sastojci za testo :
250 gr maslaca
300 gr šećera
750 gr mekog brašna
50 ml hladne vode
100 ml kisele pavlake
malo soli
malo ekstrata od vanile
Fil :
500 gr višanja
6 kašika šećera
6 kašika griza
1 kesica vanilin šećera
šaka trešanja
Posipanje :
100 gr šećera u prahu
U dublju posudu sjediniti brašno , šećer , so , pavlaku , ekstrat od vanile pa dodati maslac i mesiti sa povremenim dodavanjem vode.Mesiti testo dok se ne dobije čvrsta glatka masa pa je pokriti folijom i ostaviti u frižideru da odmara 1 sat.
Višnjama i trešnjama izvaditi koščice i sastaviti sa šećerom , grizom i vanilin šećerom.
Testo izvaditi iz frižidera pa odvojiti jedan deo i razvlačiti ga rukama, u predhodno namazan i brašnom posut pleh 24 cm.Podići malo ivice testa pa pomoću viljuške na nekoliko mesta po dnu izbosti da se tokom pečenja ne bi testo podizalo.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći testo do pola , potom izvaditi iz rerne napuniti filom i od ostalog razvučenog ( oklagijom ) testa seći trake i stavljati unakrsno preko fila.Vratiti u rernu i zapeći.Pečenu pitu ohladiti i posuti šećerom u prahu.
- Od ove mase testa bi trebalo da vam ispadnu dve pite.-
Нема коментара:
Постави коментар