Translate

уторак, 10. јун 2014.

Špagete sa artičokama u paradajz sosu

Artičoka nešto i nije kod nas zastupljena zato se i ne može naći tako lako u prodaji.Pre par godina imala sam jako puno sreće kada sam naišla na ovo seme i rešila da se oprobam u uzgoju nje.Ko god da je čuo da sam se na ovo usudila rekao mi je da uzalud trošim vreme artičoka kod nas neće garant uspeti.Ali njihova je greška a moja upornost bila i ona ne da rađa nego daje toliko plodova da se ne može obrati.Kao biljka jako su zdravi kako plodovi tako i lišće koje se koristi za čajeve kod raznih bolesti . Inače ja za nju kažem da je ona dobra za sve .Postoji dosta lepih recepata sa artičokama i raznih varijacija sa istom a moj predlog za brzo i ukusno jelo su ove špagete.

Sastojci :

500 gr špageta
300 gr mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 srednja paradajza
200 gr artičoka
vegeta
ulje

Artičoku oprati , oljuštiti i staviti da se kuva u slanoj vodi.Sitno iseckati crni luk i dinstati na ulju.Dodati mleveno meso i sve dinstati dok meso ne dobije braonkastu boju pa dodati predhodno oljušten i sitno iseckani paradajz.Sve dinstati dok se svi sastojci lepo ne sjedine pa pred kraj dodati  obarenu i iseckanu artičoku , i vegetu.
Špagete obariti u slanoj ključaloj vodi.
Staviti špagete na tanjir i dodati sos .



Нема коментара:

Постави коментар