Sastojci :
3 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 srednja tikvica
4 šargarepe
200 gr graška
300 gr pirinča
1 zelena paprika
300 gr krompira
1 paradajz
400 gr belog mesa
vegeta
ulje
Posebno skuvati krompir , grašag i belo meso.Crni , beli luk i šargarepu sitno iseckati i prodinstati na ulju pa dodati vegetu.Tikvice , papriku i paradajz iseći na kockice pa ubaciti u crni luk i još malo dinstati.Skuvani krompir iseći , belo mesi na kockice dodati grašak pa sve sastaviti sa dinstanim povrćem.U đuvečaru staviti svo sastavljeno povrće , dodati opran pirinač i naliti vodom da ogrezne.Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti đuveč da se peče.U toku pečenja đuveča ako sva voda uvri a pirinač se još nije raskuvao dodavati po malo vode .
Нема коментара:
Постави коментар