Sastojci za grilijaš:
150 gr šećera
200 gr oraha
Sastojci za kore:
12 jaja
12 kašika šećera
6 kašika brašna
Fil:
6 jaja
10 kašika šećera + 3kašike
1 kašika brašna
150 gr čokolade
2 pudinga od čokolade
0,5 l mleka
250 gr margarina
50 gr šećera u prahu
Dekoracija :
250 gr čokolade
100 gr mlevenih oraha
U šerpu staviti šećer i pustiti da nagori pa dodati orahe, sve to izmešati i sipati na nauljeni papir za pečenje. Ohladi i samleti.
Umutiti 6 belanaca čvrst sneg. Posebno umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera pa lagano dodati sneg od belanaca. 1/2 grilijaša i 3 kašike brašna. Masu sipati na papir za pečenje i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kad se kora ohladi preseći je na dva dela. Od ostalih sastojaka ispeći još jednu koru.
Na pari skuvati 6 jaja sa 10 kašika šećera i kašikom brašna. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se smesa ne ujednači. Ostaviti da se ohladi. Posebno skuvati 2 pudinga od čokolade sa 3 kašike šećera u 0,5 l mleka i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa 50 g šećera u prahu pa u njega dodati oba fila.Filovati kore pa preliti sa otopljenom čokoladom i posuti mlevenim orasima, ili celu tortu namazati šlag kremom od čokolade .
Нема коментара:
Постави коментар