Translate

среда, 18. јун 2014.

Grilijaš torta

Sastojci za grilijaš:

150 gr šećera
200 gr oraha

Sastojci za kore:

12 jaja
12 kašika šećera
6 kašika brašna

 Fil:

6 jaja
10 kašika šećera + 3kašike
1 kašika brašna
150 gr čokolade
2 pudinga od čokolade
0,5 l mleka
250 gr margarina
50 gr šećera u prahu
Dekoracija :

250 gr čokolade
100 gr mlevenih oraha

U šerpu staviti šećer i pustiti da nagori pa dodati orahe, sve to izmešati i sipati na nauljeni papir za pečenje.  Ohladi i samleti.
Umutiti 6 belanaca čvrst sneg. Posebno umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera pa lagano dodati sneg od belanaca. 1/2 grilijaša i 3 kašike brašna. Masu sipati na papir za pečenje  i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kad se kora ohladi preseći je na dva dela. Od ostalih sastojaka ispeći još jednu koru.
Na pari skuvati 6 jaja sa 10 kašika šećera i kašikom brašna. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se smesa ne ujednači. Ostaviti da se ohladi. Posebno skuvati 2 pudinga od čokolade sa 3 kašike šećera u 0,5 l mleka i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa 50 g šećera u prahu pa u njega dodati oba fila.Filovati kore pa preliti sa otopljenom čokoladom  i posuti  mlevenim orasima, ili celu tortu namazati šlag kremom od čokolade .



Нема коментара:

Постави коментар