Translate

четвртак, 9. јул 2015.

Šarena musaka -Njam njam





Sastojci:

500 g crvenih pečenih paprika, 
500 g mlevenog mešanog mesa,
1 glavica crnog luka,
500 g spanaća,ulje

Za sos:

4 kašike brašna,
800 ml vode,
2 dl kisele pavlake,
150 g kačkavalja,
3 kašike ulja,
so i biber

Za pohovanje:

5 jaja,
brašno

Pečene paprike oljuštiti i raseći po sredini pa svaku uvaljati u brašno pa umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene.Sitno iseckati luk i dinstati na ulju pa dodati meso, pa ga kratko propržiti dok se ne dobije braonkasta boja .Spanać obariti i sitno iseckati.
Napraviti sos tako što se brašno razmuti u zagrejanom ulju, pa dodavati mlaku vodu. Kada se sos zgusne, ali ne previše, dodati  pavlaku. Sve dobro izmešati pa skloniti sa šporeta i u vruće dodati narendani kačkavalj.U odgovarajuću posudu ređati pohovane paprike pa preko njih mesni fil ,preko spanać, preko trećinu sosa pa opet paprike , spanać sos, paprike i sve preliti sa ostatkom sosa.Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti da se musaka zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар