Translate

среда, 2. октобар 2013.

Domaći ajvar



Sastojci :

20 kg crvenih paprika
3 dl ulja
4 - 5 kašika soli ( manje više stvar ukusa )
1 kašika esencije

Papriku oprati , ispeći , oljuštiti i staviti da se ocedi.Kada se ocedila samleti je na mašini za meso i staviti u veću šerpu da se kuva.Na polovini kuvanja dodati ulje i sve mešati da se lepo sjedini i ukuva.Pred kraj kuvanja dodati soli i esenciju i kuvati još malo .Ajvar je dobro ukuvan kada se varjačom prođe kroz njega  vidi dno šerpe.Skloniti šerpu sa šporeta i puniti sterilisane vruće tegle , potom ih umotati u papir i pokriti ćebetom , ostaviti ih tako da se  ajvar skroz ohladi pa stavljati poklopac i ostavljati na hladnom mestu.

Нема коментара:

Постави коментар