Translate

понедељак, 21. октобар 2013.

Pastrmka punjena šampinjonima na pirinču

Kad se spomene riba kao namirnica uvek se vezuje za post.Toliko se malo koristi u ishrani a bogata je visokokvalitetnim belančevinama i mineralima.Delimično spadam u tu kategoriju ljudi koji ribu jedu u vreme posta, jer me uvek nerviraju sitne koščice a i strah da se neka ne proguta , i da nije bilo zadate teme na istu možda u skorije vreme ne bi je spremala.Dugo sam razmišljala kako da napravim pastrmku a da to ne bude klasičan recept sa marinadom od peršuna , belog luka i ulja.Našla sam ovaj recept i na prvo čitanje mi je bio privlačan i jako interesantan , jer dosada nisam ribu tako spremala.Zadovoljna sam i verujem da će se i vama ovaj recept dopast.

Sastojci :

2 pastrmke
100 gr šampinjona
3 glavice crnog luka
1 čen belog luka
50 gr margarina
nekoliko listića bosiljka
vegeta
aleva paprika

Prilog :


200 gr pirinča
1 struk praziluka
150 gr šampinjona
4 - 5 paprika raznih boja
2 dl paradajz soka
vegeta
ulje

Pastrmku očistiti , oprati , osušiti krpom i namazati vegetom .Crni luk iseći na tanke listiće , dinstati na margarinu pa dodati šampinjone sečene na listiće , posoliti.Pastrmku napuniti sa belim lukom sečenim na listiće , malo aleve paprike i dinstanim šampinjonima.Ivice zatvoriti pomoću čačkalice , da ne bi fil ispao pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 250 stepeni sa povremenim okretanjem , kako bi se pastrmka ispekla. Oprati pirinač i skuvati.Sitno iseckati praziluk i dinstati pa dodati seckanu papriku i sve mešati dok paprika ne omekša pa dodati iseckane šampinjone i paradajz sok.Mešati dok sva tečnost ne ispari dodati vegetu i kuvani pirinač, skloniti sa šporeta i služiti uz ribu.

Prijavljujem Ivani So i Biber , za igricu !Tema riba.

Нема коментара:

Постави коментар