Translate

четвртак, 17. октобар 2013.

Potaž od celera i kelerabe

U poslednje vreme dosta su popularne čorbe i razne vrste potaža.Sve je to jedna vrsta krem supe ili kako ih  moj suprug zove  "Supina sestra ".Ne zahtevaju dosta posla a jako su ukusne i što je najbitnije zdrave .Volim da ih spremam jer je ukus tako baršunast  i jednostavno ne treba meso da bi bile dobrog ukusa.
Potaž se može  poslužiti kao predjelo, ili glavno jelo, veoma lagano i hladno za letnje vrućine ili  vruće za hladne dane koji su pred nama. Isprobajte i vidite koja kombinacija vam najviše odgovara.

 Sastojci :

3 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 srednji celer
1 srednja keleraba
vegeta
ulje
4-5 listića bosiljka
voda

Zaprška :

malo ulja
2 kašike brašna

Šargarepu i crni luk sitno iseckati i dinstati na ulju dok ne postane staklasto , pa dodati celer i kelerabu seckane na kockice .Još malo dinstati i naliti sa vodom pa ostaviti da se sve kuva dok  povrće ne omekša a voda se upola smanji.Potom procediti povrće od tečnosti i izmiksati u blenderu .Izmiksanu kašu vratiti u šerpu i sipati proceđenu tečnost pa staviti na šporet da pusti još jedan ključ.U međuvremenu napraviti tanku zapršku sa uljem i brašnom pa sipati u ključalu čorbu , dodati seckani bosiljak i još 5 minuta kuvati .

Нема коментара:

Постави коментар