Translate

среда, 23. октобар 2013.

Puter kiflice

Svaka domaćica u svojoj svesci  ima barem jedan recept za kiflice.Ovaj recept je prvi koji sam  isprobala za kiflice i ne menjam ga nego ili nešto oduzmem ili dodam.Kiflice se mogu praviti kao što je ovaj način ili kao kroasan.U svakom slučaju i jedan i drugi način je dobar al najbitniji je ukus koji podseća na one pekarske puter kifle , koje kad počnete da  jedete nemožete da se zaustavite.Volim ovakve kiflice jer su zgodne za svaku priliku a i deca ih obožavaju.
Sastojci :

1 kg brašna
1 sveži kvasac
1 mala kašika šećera
  2 male kašike soli
2 dl ulja
50 gr margarina
mleko da se zamesi testo

Premaz :

1 jaje
50 gr margarina
seme susama
Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi. U dublju posudu sipati brašno u koje dodati šećer , so , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu da naraste.

Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti , kidati male loptice , pa svaku rastanjiti oklagijom , do pola napraviti rezove nožem , narendati margarin i urolati .
Napravljene kiflice ređati u podmazani pleh , premazati  umućenim jajetom, narendati margarin i posutu susamom .
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kiflice .


5 коментара: