Nisam baš neki veliki ljubitelj slatko-slanog ali ovu kombinaciju sam morala da probam jer mi se učinila primamljiva na prvo čitanje.Banana se toliko i ne oseća, koliko sam ja mislila da hoće ,a jelo je dobilo specifičan ukus koji mi se sviđa.
Sastojci :
4 goveđe šnicle
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 banana
2 kašike senfa
1 dl paradajz soka
1 dl crnog vina
vegeta
biber
lovor
peršun
djumbir
ulje
pavlaka
Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa dinstati na ulju.Meso iseckati na kockice , dodati vegetu i senf , sve dobro promešati sjediniti sa crnim lukom i pržiti.Na polovini prženja dodati seckanu bananu , paradajz sok , biber i lovor,djumbir i krčkati dok sva tečnost ne ispari pa dodati vino.Meso dinstati dok ne omekša i sva tečnost delimično ne ispari.
Gotovo meso servirati na tanjir iposuti peršunom i pavlakom.
Ovomesečna tema za igricu Ajme koliko nas je ,je đumbir a domaćica Dubravka sa bloga Dzoli volinet.kuvar
Нема коментара:
Постави коментар