Translate

четвртак, 6. март 2014.

Punjeni čokoladni kuglof

Sastojci :

4 jaja
2 male šoljice za kafu šećera
4 malih šoljica brašna
1 malih šoljica ulja
2 male šoljice mleka
1 šolja jogurta
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kakaa

Fil :

0,5 l mleka
5 kašika šećera
1 puding od čokolade

Preliv :

100 gr čokolade




Penasto umutiti jaja i šećer.Postepeno dodavati  prašak za pecivo , ulje , mleko i brašno.Sve dobro sjediniti i  umešati kakao .Kalup za kuglof premazati uljem i sipati u njega masu.Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kuglof.
Pečeni kuglof izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa ga tek onda izvaditi iz modle.Preseći kuglof kroz sredinu na pola pa od dna pomoću kašike vaditi testo i  praviti udubljenje.

Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta malo prohladiti i napuniti udubljenje u kuglofu , preklopiti poklopcom i preliti otopljenom čokoladom.



Нема коментара:

Постави коментар