Sastojci za svetlu koru :
5 jaja
5 kašike šećera
4 kašike brašna
pola kesice praška za pecivo
Tamna kora :
5 jaja
5 kašike šećera
4 kašike brašna
pola kesice praška za pecivo
2 kašike kakaa
Premaz :
marmelada po želji
Fil :
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
2 vanilin šećera
10 kašika šećera
2 - 3 kašike gustina
250 gr margarina
125 gr šećera u prahu
200 - 300 gr jagoda
Ukrašavanje :
200 gr šlaga
Za svetlu koru umutiti jaja sa šećerom pa postepeno dodavati prašak za pecivo i brašno.Sve dobro sjediniti i peći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru premazati marmeladom po želji i urolati.
Postupak pravljenja druge kore ponoviti stim što se dodaje kakao.
Rastvoriti puding i gustin sa malo mleka a ostatak sjediniti sa šećerom i vanilin šećerom i kuvati.Kada mleko počne da ključa umešati puding , skuvati gust krem , skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Urolane kore seći na kriške pa u okruglu šerpu naizmenično po dnu i ivicama ređati svetli i tamni rolat( Ako nemate okrugli kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju onda u dublju šerpu staviti papir za pečenje pa preko njega ređati rolate , da biste lakše mogli tortu da izvadite ).Sipati polovinu fila , poređati cele jagode i prekriti ostatkom fila.Staviti tortu u frižider da se stegne.Kada se torta stegla izvaditi iz kalupa i namazati odozgo umućenim šlagom.
Ne znam jel može ko da joj odoli.
ОдговориИзбришиJa ne meni je ona kraljica torti.
ОдговориИзбриши