Sastojci :
200 ml jogurta
200 ml mleka
200 ml kisele pavlake
200 ml ulja
2 kašike šećera
2 kašike soli
1 kvasac
1 kesica praška za pecivo
1,500 kg brašna
4 jaja
Premazivanje :
250 gr margarina
1 jaje
susam
Sastaviti mleko , jogurt , kiselu pavlaku , šećer i 8 kašike brašna pa smlačiti na šporetu ( da ne bude vrelo ).Kvasac otopiti u malo mlakog mleka ili vode.Umutiti jaja , so i ulje pa dodati otopljeni kvasac i preručiti u brašno pomešano sa pecivom i dodati smlačenu mešavinu . Zamesiti testo , po potrebi dodavati mlake vode da bi se dobilo srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste pa premesiti dva puta.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i vaditi manje loptice.Svaku lopticu pomoću oklagije razvući , nožem iseći na trake , premazati ( ili narendati ) margarinom pa uvijati ukoso i spojiti u obliku puža.Ređati u pleh , premazati umućenim jajetom i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni .
200 ml jogurta
200 ml mleka
200 ml kisele pavlake
200 ml ulja
2 kašike šećera
2 kašike soli
1 kvasac
1 kesica praška za pecivo
1,500 kg brašna
4 jaja
Premazivanje :
250 gr margarina
1 jaje
susam
Sastaviti mleko , jogurt , kiselu pavlaku , šećer i 8 kašike brašna pa smlačiti na šporetu ( da ne bude vrelo ).Kvasac otopiti u malo mlakog mleka ili vode.Umutiti jaja , so i ulje pa dodati otopljeni kvasac i preručiti u brašno pomešano sa pecivom i dodati smlačenu mešavinu . Zamesiti testo , po potrebi dodavati mlake vode da bi se dobilo srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste pa premesiti dva puta.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i vaditi manje loptice.Svaku lopticu pomoću oklagije razvući , nožem iseći na trake , premazati ( ili narendati ) margarinom pa uvijati ukoso i spojiti u obliku puža.Ređati u pleh , premazati umućenim jajetom i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni .
Obožavam testa i pravila sam slična peciva, odlična su
ОдговориИзбришиVeoma dekorativno i lepo pecivo!
ОдговориИзбришиKada sam prvi put citala ovaj recept bila sam zacudjena zbog peciva i kvasca , obicno ide jedno od ta dva u testo ali u ovom slucaju oba.Testo je jako meko i ukusno .
ОдговориИзбриши