Translate

понедељак, 10. март 2014.

Spiralni Nutella hleb


Sastojci :


500g brašna
1 kašika šećera
1mala  kašika soli
1  kvasac
2 žumanca
300 ml mleka
1 dl ulja

Fil :


3-4 kašike Nutelle ili eurokrema
pekmez po ukusu, ja sam koristila od kajsije
Kvasac preliti sa malo toplog mleka i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , šećer , so , ulje , žumanca , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i rastanjiti pomoću oklagije u kocku.Do pola rastanjenog testa premazati nutellu pa onu drugu polovinu preklopiti preko ove namazane.Nožem seći trake debljine prsta i uvijati ih u spiralu pa ređati u  pleh obložen papirom za pečenje , jednu do druge.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći testo dok ne porumeni.
Pečeno testo izvaditi iz pleha sa papirom pa još dok je vruće namazati preko celog testa pekmez po želji i pomoću papira urolati hleb u veknu i dobro ga stegnuti kako bi se sve slepilo i sastavilo.Tako umotan hleb ostaviti da se skroz ohladi pa ga tek onda izvaditi iz papira i seći na kriške.



Нема коментара:

Постави коментар