Translate

субота, 5. октобар 2013.

Ajvar od plavog patlidžana



Sastojci :

5 kg zelene mesnate paprike
2,5 kg plavog patlidžana
3 glavice belog luka
2,5 dl ulja
so
1-2 kašike sirćeta
1 kesica konzervansa

Paprike  ispeći , oljuštitii .Patlidžane ispeći , oljuštiti , očistiti od semenki i samleti na mašini za meso sa paprikama.Sve sipati u veću šerpu , dodati ulje i kuvati dok se masa ne zgusne.Kada masa bude gusta dodati soli po ukusu i sitno seckani beli luk pa još malo kuvati.Pred sam kraj kuvanja sipati sirće i konzervans.Kuvati još10-15 minuta , skloniti sa šporeta i puniti zagrejane tegle . Zatvarače stavljati tek kada se ajvar ohladi.Držati na hladnom mestu.

4 коментара:

  1. Razmišljam o ovom ajvaru kad onda tvoj ajvar kao poručen :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Xaxaxaxa svi smo se bacili ovih dana na zimnicu i sve se vrti oko paprike i patlidžana .Kada sam pre nekoliko godina dobila ovaj recept bila sam malo skeptična po pitanju ukusa ali isprobala sam ga i od tada je pod obavezan da se sprema.

      Избриши
  2. Sad vidim kako praviš ovaj ajvar, pravim ga vrlo slično samo sa crvenim paprikama i meni je najukusniji kad se pomeša sa plavim patlidžanom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako i ja pravim sa crvenim paprikama ali sam imala visak zelenih paprika i onda za probu sam napravila jednu turu i svidelo mi se pa sam jos jednu i mogu ti reci da je bas ukusan .

      Избриши