Sastojci :
500 g kora za pitu,
4 glavice crnog luka,
1 šargarepa,
2 patlidžana,
3 jaja,
1 čaša kisele pavlake,
200 ml ulja ,
so,
biber.
Patlidžan oljuštiti i seći na sitne kockice, posoliti i ostaviti da otpusti vodu.Crni luk i šargarepu oljuštiti , sitno naseckati i dinstati na ulju.Potom dodati patlidžan i još dinstati dok ne omekša pa posoliti , pobiberiti i skloniti sa šporeta da se ohladi.u ohladjenu masu umešati jaja i kiselu pavlaku pa sve dobro sjediniti.Napraviti mešavinu vode i ulja pa u pleh staviti jednu koru- poprskati je, drugu koru - poprskati je , treću koru - poprskati je i potom staviti fil pa opet redjati kore dok se sve ne utroši.Složeni burek iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
500 g kora za pitu,
4 glavice crnog luka,
1 šargarepa,
2 patlidžana,
3 jaja,
1 čaša kisele pavlake,
200 ml ulja ,
so,
biber.
Patlidžan oljuštiti i seći na sitne kockice, posoliti i ostaviti da otpusti vodu.Crni luk i šargarepu oljuštiti , sitno naseckati i dinstati na ulju.Potom dodati patlidžan i još dinstati dok ne omekša pa posoliti , pobiberiti i skloniti sa šporeta da se ohladi.u ohladjenu masu umešati jaja i kiselu pavlaku pa sve dobro sjediniti.Napraviti mešavinu vode i ulja pa u pleh staviti jednu koru- poprskati je, drugu koru - poprskati je , treću koru - poprskati je i potom staviti fil pa opet redjati kore dok se sve ne utroši.Složeni burek iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар