Sastojci :
800 g fileta soma,
800 g fileta soma,
2 šargarepe,
1 koren
peršuna,
50 g celera,
2 glavice crnog luka,
3 čena belog luka,
2 parčeta
hleba,
1 veza peršuna,
150 g brašna,
600 g krompira,
vegeta.
Šargarepu, koren peršuna, celer i 1 glavicu crnog luka iseći na veće komade i staviti da se kuva u slanoj vodi dok ne omekša.Pred kraj dodati filete soma i nastaviti sa kuvanjem dok se riba ne skuva .Sve skuvano skloniti sa šporeta i procediti.Jednu glavicu crnog luka sitno iseckati i propržiti na vrelom ulju.Hleb preliti vodom a zatim dobro ocediti i izmrviti i dodati sitno sekani peršun.Sjediniti ocedjenu ribu sa povrćem i izmrvljenim hlebom pa dodati proprženi crni luk , sitno seckani ili pasirani beli luk i vegete po ukusu.Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa pa rukama oblikovati fašire.Uvaljati ih u brašno a potom pržiti u vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
1 veza peršuna,
150 g brašna,
600 g krompira,
vegeta.
Šargarepu, koren peršuna, celer i 1 glavicu crnog luka iseći na veće komade i staviti da se kuva u slanoj vodi dok ne omekša.Pred kraj dodati filete soma i nastaviti sa kuvanjem dok se riba ne skuva .Sve skuvano skloniti sa šporeta i procediti.Jednu glavicu crnog luka sitno iseckati i propržiti na vrelom ulju.Hleb preliti vodom a zatim dobro ocediti i izmrviti i dodati sitno sekani peršun.Sjediniti ocedjenu ribu sa povrćem i izmrvljenim hlebom pa dodati proprženi crni luk , sitno seckani ili pasirani beli luk i vegete po ukusu.Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa pa rukama oblikovati fašire.Uvaljati ih u brašno a potom pržiti u vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар