Translate

петак, 18. март 2016.

Musaka od karfiola i soje



Sastojci :

1 veći karfiol, 
150 g sojinih ljuspica,
2 dl vode, 
50 ml maslinovog ulja, 
2 glavice crnog luka, 
2 šargarepe, 
3 jaja,
 2 dl mleka, 
150 ml kisele pavlake, 
150 ml kiselog mleka,
vlašac,
so, 
biber.

Karfiol podeliti na manje cvetove i obariti u slanoj vodi.Sojine ljuspice potopiti u toploj vodi i ostaviti da narastu.Iseckati sitno crni luk i šargarepu pa propržiti  na maslinovom ulju.Zatim dodati procedjene sojine ljuspice , posoliti i pobiberiti po ukusu još malo dinstati i skloniti sa šporeta.U dublju posudu umutiti jaja pa dodati , pavlaku kiselo mleko i mleko i sitno seckani vlašac.Posoliti po ukusu.U vatrostalnu posudu redjati red karfiola red fila , red karfiola red fila i sve dok se ne utroši sav materijal pa preliti mlečnom mešavinom .Zapeći na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар