Sastojci :
1 veći karfiol,
150 g sojinih ljuspica,
2 dl vode,
2 dl vode,
50 ml maslinovog ulja,
2 glavice crnog luka,
2 šargarepe,
3 jaja,
2 dl mleka,
150 ml kisele pavlake,
150 ml kiselog mleka,
vlašac,
so,
vlašac,
so,
biber.
Karfiol podeliti na manje cvetove i obariti u slanoj vodi.Sojine ljuspice potopiti u toploj vodi i ostaviti da narastu.Iseckati sitno crni luk i šargarepu pa propržiti na maslinovom ulju.Zatim dodati procedjene sojine ljuspice , posoliti i pobiberiti po ukusu još malo dinstati i skloniti sa šporeta.U dublju posudu umutiti jaja pa dodati , pavlaku kiselo mleko i mleko i sitno seckani vlašac.Posoliti po ukusu.U vatrostalnu posudu redjati red karfiola red fila , red karfiola red fila i sve dok se ne utroši sav materijal pa preliti mlečnom mešavinom .Zapeći na 200 stepeni.
Karfiol podeliti na manje cvetove i obariti u slanoj vodi.Sojine ljuspice potopiti u toploj vodi i ostaviti da narastu.Iseckati sitno crni luk i šargarepu pa propržiti na maslinovom ulju.Zatim dodati procedjene sojine ljuspice , posoliti i pobiberiti po ukusu još malo dinstati i skloniti sa šporeta.U dublju posudu umutiti jaja pa dodati , pavlaku kiselo mleko i mleko i sitno seckani vlašac.Posoliti po ukusu.U vatrostalnu posudu redjati red karfiola red fila , red karfiola red fila i sve dok se ne utroši sav materijal pa preliti mlečnom mešavinom .Zapeći na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар