Translate

петак, 18. март 2016.

Torta od špageta

 150 g kačkavalja, 
200 g graška, 
1 čaša kiselog mleka, 
200 ml pavlake za kuvanje, 
200 g parizera,
 veza peršuna,
 6 jaja ,
 so.

Grašak skuvati.Špagete skuvati u slanoj i malo nauljenoj vodi .Skuvane špagete procediti i malo ohladiti.Skuvani grašak ocediti i malo ohladiti.Penasto umutiti jaja , posoliti i dodati pavlaku za kuvanje i sitno seckani peršun.U dublju posudu sastaviti špagete , grašak , sitno seckani parizer pa sve promešati i preručiti u okrugli kalup za pečenje , predhodno premazan uljem , i preliti mešavinom jaja i pavlake.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu tortu ohladiti pa izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.



Нема коментара:

Постави коментар