Translate

петак, 18. март 2016.

Lenja pita sa bundevom

2-3 kašike kisele pavlake,
100gr masti,
1/2 kesice praška za pecivo,
oko 450g brašna,
100g šećera,
800 g narendane bundeve,
6 kašike šećera,
2 vanil šećera,
1/2 kašičice cimeta+karanfilića u prahu, 
4-5 kašika griza.

Penasto umutiti  viljuškom mast sa jajetom pa dodati šećer i pavlaku i još malo mutiti.Potom dodati prašak za pecivo i brašno i rukama umesiti testo.Podeliti ga na dva jednaka dela.Rendanu bundevu sastaviti sa šećerom ,grizom,  vanilin šećerom, cimetom i karanfilićem i sve dobro promešati.Odgovarajući pleh nauljiti i pobrašnjaviti pa staviti prvi deo testa preko njega rasporediti fil od bundeve i potom prekriti sa drugim delom testa.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kolač ne porumeni.
Pečenu piti izvaditi iz rerne i ostaviti da odstoji 2-3 sata pa potom seći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар