3 kašike masti,
1 kašičica aleve paprike,
so ,
biber,
biber,
1 zemička,
3 kuvana krompira u ljusci,
50 ml mleka,
5 čena belog luka,
veza peršuna
Ostalo :
Ostalo :
1 kg krompira,
1 dl mleka,
100 g rendanog kačkavalja,
100 g rendanog kačkavalja,
2 jaja,
so,
biber,
2 kašike masti
1 kg krompira skuvati u slanoj vodi.
Zeca iseći na komade posoliti i ostaviti u frižideru da odmara nekoliko sati.Sitno iseckati crni luk i propržiti sa 2 kašike masti potom dodati komade zeca , beli luk i naliti vodom pa ostaviti da se kuva oko 1,5 sat ili dok meso ne omekša.Nakon toga meso procediti i skinuti od klostiju pa samleti zajedno sa crnim lukom sa kojim je kuvan.Zemičku natopiti sa 50 ml mleka i propasirati sa 3 krompira u ljusci.U meso dodati propasiranu zemičku sa krompirom, alevu papriku, so ,biber, peršunov list, kašiku masti i sve dobro sjediniti.Formirati valjak i staviti ga u nauljenu posudu .Skuvani krompir izgnječiti , dodati jaja, mleko, kačkavalj so i biber pa rasporediti preko mesne vekne .Na kraju sve preliti sa 2 kašike vrele masti i peći na 200 stepeni.
Zeca iseći na komade posoliti i ostaviti u frižideru da odmara nekoliko sati.Sitno iseckati crni luk i propržiti sa 2 kašike masti potom dodati komade zeca , beli luk i naliti vodom pa ostaviti da se kuva oko 1,5 sat ili dok meso ne omekša.Nakon toga meso procediti i skinuti od klostiju pa samleti zajedno sa crnim lukom sa kojim je kuvan.Zemičku natopiti sa 50 ml mleka i propasirati sa 3 krompira u ljusci.U meso dodati propasiranu zemičku sa krompirom, alevu papriku, so ,biber, peršunov list, kašiku masti i sve dobro sjediniti.Formirati valjak i staviti ga u nauljenu posudu .Skuvani krompir izgnječiti , dodati jaja, mleko, kačkavalj so i biber pa rasporediti preko mesne vekne .Na kraju sve preliti sa 2 kašike vrele masti i peći na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар