Translate

понедељак, 27. фебруар 2017.

Čokoladna štrudla



Sastojci za testo:

500 g brašna tip 400 Čeković mlin
1 kocka svežeg kvasca
2,5 dl mleka
2 žumanca
50 g otopljenog margarina
100 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli

Sastojci za fil:

200 g mlevene plazme
200 g čokolade
malo mleka
2 kašike ulja

Posipanje :

50 g šećera u prahu


Otopiti kvasac sa malo mlakog mleka pa zamesiti glatko testo i ostaviti ga pokriveno na toplom mestu da naraste. Čokoladu otopiti na pari sa malo ulja i mleka pa potom skloniti sa špreta i sjediniti sa mlevenom plazmom.Nadošlo testo tanko razviti, premazati nadevom i zarolati. Rolat saviti u pletenicu i staviti u pleh .Ostaviti testo na toplom da još malo naraste.
Premazati otopljenim margarinom i peći oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 °C.Kada je štrudla pečena prohladiti je ,posuti šećerom u prahu pa je seći ukoso .


Нема коментара:

Постави коментар