Translate

недеља, 26. фебруар 2017.

Ruske kape




Sastojci za koru :

5 jaja,
400 g šećera,
200 g brašna,
1,5 dl ulja,
50g kakaa,
1 prašak za pecivo,

Fil :

0,5 l mleka,
150 g  brašna,
250 g margarina,
100 g kokosa,
100 g čokolade,
3 kašike ulja.

Umutiti penasto jaja, dodati 200 g šećera i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao.
Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od pola litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno.
U preostalo mleko dodati 200 g šećera i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kružiće veličine po želji .
Filom spajati po dve i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.


Нема коментара:

Постави коментар