Translate

петак, 17. фебруар 2017.

Punjeni hlebčići




Sastojci :

500 g brašna,
200 ml vode,
20 g kvasca,
malo soli,
malo šećera,
50 g margarina,
1 jaje,
3 srednja paradajza,
100 g sira,
100 g šunke

Kvasac otopiti sa malo vode.U dublju posudu sjediniti brašno , šećer, so, otopljeni margarin, otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom.Ostaviti testo na toplom da naraste. Testo razvući u veliki krug i velikom šoljom ili okruglom modlom seći krugove. Na jedan krug staviti kolut paradajza, šnit šunke, i komad sira. Preklopiti i spojiti ivice viljuškom. Tako sve dok se ne istroši materijal. Redjati u pouljani pleh, premazati jajetom i peći  na 200 stepeni dok testo ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар