Translate

четвртак, 9. фебруар 2017.

Granola keks




Sastojci:

100g pahuljica ovsene + ražane,
30g kokosa,
40g heljdinog brašna,
1 kašika mlevenog lana,
1 kašičica praška za pecivo,
2 mala prstohvata soli,
120g krupno seckanih orašastih plodova lešnici + badem,
50g suvog  grožđa,
1.5 kašičica začina za medenjake,
2 belanca,
80g  putera,
50ml soka od ceđene narandže,
2 kašičice meda


 Zagrejati rernu na 180°C. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.U velikoj činiji spojiti sve suve sastojke.  Lešnike i bademe naseckati na krupno nožem ili ih izlomite oklagijom preko kese.U šerpici spojiti puter , med i sok i zagrevati na veoma tihoj vatri dok se puter ne istopi.U posebnoj činiji malo ručnom mutilicom umutiti belanca. Dodati tečnost uz stalno mešanje, a zatim sve to spojiti sa suvim sastojcima.Kašikom ili silikonskom spatulom izmešati dok se svi sastojci ne sjedine.  Odvajati smesu velikom kašikom i oblikovati rukama lopticu, a zatim u plehu malo pritisnuti prstima da se formiraju pljosnati keksići. Prilikom pečenja neće narasti, samo će se malo zaobliti.Peći ih oko 15-20 minuta, dok ne porumene sa krajeva.

Нема коментара:

Постави коментар