Translate

понедељак, 27. март 2017.

Čokoladna palačinka torta


 Sastojci : 
za palačinke: 

160 g brašna Čeković mlin
1/2 kašike šećera, 
1/2 kašičice soli, 
2 jajeta,
 400 ml mleka, 
 150 ml ulja 

Fil:

 0,5 l mleka
 5 kašika šećera 
1 kesica pudinga od čokolade 
100 g putera
 100 g šećera u prahu 
100 g šlaga

 Umutiti jaja sa šećerom i solju pa dodati ulje, mleko i brašno .U zagrejanom tiganju peći palačinke na uobičajeni način.Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak staviti šećer i kuvati da se otopi.Kada mleko počne da ključa umešati puding i skuvati gust krem.Skloniti sa špreta i ohladiti.Penasto umutiti puter i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.Na tacnu za serviranje staviti jednu palačinku i nafilovati je sa jednom kašikom fila ,potom staviti drugu palačinku ,fil i sve tako redom dok se ne utroši sav materijal.Šlag umutiti na uobičajen način pa naneti na gornju palačinku.Staviti u frižider da se stegne pa seći na trouglove.




7 коментара: