Translate

субота, 18. март 2017.

Punjene kugle




Sastojci:

700 mlevenog mesa ,
1 jaje,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 kašičica slatke crvene mlevene paprike,
suvi začin od povrća, 
biber,
so,
malo masti ili ulja,
7 kuvanih jaja. 

Prilog:

300 g krompira,
200 g spanaća

Mleveno meso začiniti po ukusu koristeći začine so, biber i začin od suvog povrća.Dodati slatku mlevenu crvenu papriku, sitno sečen crni i beli luk i jaje, pa sve zajedno izmešati i napraviti kompaktnu smešu.Podeliti meso na jednake delove. Kuvana jaja oljuštiti, oprati i deo mesa rastanjiti rukom pa na sredinu staviti kuvano jaje.Mlevenim mesom obmotati jaje i napraviti loptu.Isto učiniti i sa preostalim mesom i jajima.Podmazati preh mašću pa poređati mesne kugle koje su sa svih strana namašćene uljem.Od gore na svaku mesnu kuglu staviti malo masti.Punjene mesne kugle peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 C, 25-30 minuta, sve dok se meso ne ispeče i lepo ne porumeni. Krompir oljuštiti i iseći na kockice pa ga obariti u slanoj vodi.Spanać očistiti i blanširati pa potom ocediti i iseckati na sitno.Skuvani krompir ocediti i sastaviti sa spanaćem i po potrebi posoliti i malo preliti uljem.Na tacnu servirati mesne kugle i prilog od krompira.


Нема коментара:

Постави коментар