Translate

четвртак, 30. март 2017.

Hleb od heljde




Sastojci:


500 g heljdinog brašna Čeković mlin
oko 300 ml mlake vode,
 3 kašike ulja ,
soli,
20 g kvasca
susam

Kvasac otopiti sa malo mlake vode.U dublju posudu  staviti heljdino brašno,so,ulje , otopljen kvsac i sve zamesiti sa mlakom vodom.Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da naraste.
Narasla testa premesiti i rastanjiti u tanak pravougaonik i  urolati.U nauljenu tepsiju staviti veknu pa (odozgo zaseći na nekoliko mesta da se dobiju lepe šare )  ostaviti još malo da narastu.Kada je testo naraslo premazati uljem ,posuti susamom i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.Pečeni hleb izvaditi i prohladiti pa seći na šnite i služiti uz jelo.


2 коментара: