Translate

петак, 10. март 2017.

Francuska pita





Sastojci :

500 g lisnatog testa,
2 praziluka,
400 g šampinjona,
2,5 dl kisele pavlake,
1 kašika putera,
1 jaje,
100 g trapista,,
1 kašika brašna,
malo bibera i soli.

Praziluk iseci na kolutice.Šampinjone na listice.Potom praziluk i šampinjone propržiti na puteru da omekša pa dodati brašno i mešati dok ne promeni boju,a zatim ubaciti pavlaku i rendani sir pa posoliti i pobiberiti po ukusu.Na radnoj ploci posuti brašno i razvuci oklagijom lisnato testo u pravougaonik pa jedno testo preneti na tepsiju .Preko njega ravnomerno rasporediti fil ,a zatim preko staviti drugi deo razvucenog testa.Po želji gornji deo testa napraviti kao mrežicu.Pitu premazati umucenim jajetom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.




Нема коментара:

Постави коментар