Translate

субота, 18. март 2017.

Marinirana skuša





Sastojci :

4-5 skuša srednje veličine,
sok od dva limuna,
 3-4 kašike brašna,
1 dl maslinovog ulja,
2 crna luka,
2 šargarepe,
1 sveža paprika,
4 čena belog luka,
1,5 dl belog vina,
1,5 l vode,
1 list lovora,
peršuna po potrebi,
soli i bibera po ukusu

Ribu očistiti i oprati, pa nakapati sokom od jednog limuna i ostaviti da odstoji oko 20 minuta. Za to vreme crni luk, šargarepu i peršun iseći na kolutove, a beli luk sitno iseckati.Pripremljeno povrće staviti u lonac, naliti belim vinom i vodom, pa dodati lovorov list i sok od drugog limuna.Posoliti, pobiberiti po ukusu, pustiti da provri, pa poklopiti i ostaviti da se kuva na umerenoj vatri oko 45 minuta.U međuvremenu, dok se povrće kuva, mariniranu ribu posoliti,uvaljati u brašno i ispržiti na zagrejanom maslinovom ulju, a zatim ih poređati u vatrostalnu posudu. Kada je povrće skuvano, dodati nekoliko kašika ulja u kome se pržila riba i seckan peršunov list, pa sve dobro promešati. Dobijenom, vrućom marinadom preliti poslaganu ribu i služiti.

Нема коментара:

Постави коментар