Translate

уторак, 14. март 2017.

Punjeni mafin






Sastojci :
 za testo
2 jajeta,
2 dl milerama,
1 dl ulja,
 5 šolje (od 2 dl) brašna,
1 prašak za pecivo,
1 kašicica soli

za fil

300 g pilećeg belog mesa,
1 dl kisele pavlake
200 g majoneza,
nekoliko kiselih krastavčića (po ukusu),
mešavine suvog začina po ukusu,
soli po potrebi,
100 ml kečapa za dekoraciju

Testo:
 Penasto umutiti jaja i pomešati ih sa mileramom. Zatim dodati so i ulje, te sve lagano sjediniti.U smesu umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, te sve lepo sjediniti da se dobije glatka smesa. Ostaviti da odstoji oko 10 min. Nakon toga puniti kalup za mafine do 2/3 kalupa, pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.Gotove mafine ostaviti da se ohlade i poprečno ih preseći napola.
 Fil: Piletinu iseći na kockice i posuti ih mešavinom začina, a zatim ih ispržiti na malo ulja.Isprženo meso ostaviti da se ohladi. Za to vreme pomešati pavlaku sa majonezom, te dodati sitno iseckane kisele krastavčiće i kockice mesa. Posoliti po ukusu.

Finalni postupak:

Donji deo mafina premazati filom i preklopiti gornjim delom.. Dekorisati kečapom.


Нема коментара:

Постави коментар