Translate

среда, 15. март 2017.

Koktel mini rolnice sa spanaćem.






Sastojci za testo:

500 g brašna Čeković mlin,
100 ml mleka,
150 ml jogurta,
125 g otopljenog putera,
1 kašičica soli,
10 g suvog kvasca ili 20 g svežeg,
1 kašičica šećera,
1 jaje

 fil:

 300 g skuvanog i oceđenog spanaćam,
200 g mladog sira,
po ukusu so

premazivanje:

 1 jaje,
50 g susama

Zagrejati mleko, dodati kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna, sve izmešati i ostaviti na stranu da se kvasac podigne.
U posudu za mešenje staviti 250 g prosejanog brašna napraviti u sredinu udubljenje, sipati jogurt, narasli kvasac, so, otopljeni puter i blago razmućeno jaje i sve to izmešati sa rukom. Drugu polovinu brašna sipati po malo dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Izručiti testo na radnu površinu i po malo dodavati ostatak brašna i umesiti ga u testo. Oblikovati u loptu,vratiti u posudu za mešenje, premazati sa malo ulja, pokriti sa najlonom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla.
Spanać oprati i očistiti i blanširati ga , dobro ocediti i sitno iseckati. U činiju staviti spanać, 200 g mladog sira i soli, po ukusu. Sve sjediniti.
Uduplano testo premesiti i na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti u pravouganik, debljine 0.5cm i odseći stranice da testo bude ravno. Premazati sa smesom od spanaća i uviti  u rolat pa iseći na manje šnite u poređati u pleh obložen papirom za pečenje.Premazati sa umućenim jajetom i posuti susamom.Peći u zarejanoj rerni na 200 Stepeni.



Нема коментара:

Постави коментар