Translate

петак, 17. март 2017.

Meso pikant





Sastojci :

1 kg svinjskog mesa od buta,
1 glavica crnog luka,
2 paprike babure,
100 g šunke,
50 g indijskih oraha,
1 kocka za supu,
2,5 dl soka od paradajza,
250 g integralnog pirinča,
mešavina začina,
so,
biber,
ulje,
korijander,
100 g špageta,
50 g margarina,
5 dl vode.

Svinjsko meso od buta iseći na kockice, začiniti po ukusu i ostaviti u frižideru da miruje 120 min.Crni luk, papriku i šunku iseći na kockice.Na malo ulja propržiti svinjsko meso da porumeni a potom ga izvaditi i ostaviti na toplom.Na masnoći od ulja propržiti crni luk a potom dodati papriku, šunku, seckani indijski orah, kocku za supu i sok od paradajza. Sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi 15 min., a potom dodati pavlaku i korijander, začiniti po ukusu i u sos vratiti meso. Sve zajedno kratko prokuvati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.Pirinač dobro oprati pa ga naliti vrelom vodom, posoliti i promešati. Kuvati dok pirinač ne upije potrebnu tečnost. Potom ga poklopiti i ostaviti da odstoji 30 min.Špagete skuvati u slanoj vodi.Na tanjir servirati špagete,pikant meso i integralni pirinač.

Нема коментара:

Постави коментар