Translate

четвртак, 09. март 2017.

Kiflice od heljdinog i ražanog brašna





Sastojci :


    300 g ražanog  brašna Čeković mlin ,
    300 g heljdinog brašna Čeković mlin,
    2 kašičice praška za pecivo
    2 kašike psilijuma,
    1 kašicica so,
    30 g rastopljenog putera
     4 dl kisele vode ili možda 4 i po ( pogledajte od testa kad zamesite )


U dublju posudu sastaviti ražano i heljdino brašno pa dodati pecivo,so,šećer otopljeni puter i sve zamesiti sa kiselom vodom.
Ostaviti testo da odmara 15 minuta, onda razvući koru od testa seći trougliće i urolati.Poređati kiflice na pleh obložen papirom za pečenje pa prekriti testo krpom i ostaviti u frizider da stoji 15 minuta . Nakon toga peći kiflice na  200 ºC dok ne porumene .


Нема коментара:

Постави коментар